kitap
Ay taktikleri
2 Yorum
-6 Temmuz 2010
“Ay, Dünya üzerindeki hayatın oluşmasında önemli bir etkiye sahiptir. Ay, Dünya’nın etrafında dönüşü ile iklimlerin devamını sağlar. Yani, canlı yaşamın oluşmasını kolaylaştıran iklimlere Ay sayesinde sahip olduğumuz bir gerçektir.
Bilimsel olarak Ay’ın insanlar ve diğer canlılar üzerindeki etkisi henüz tam olarak ispat edilmese de, bazı deneylerde önemli bulgular elde edilmiştir. Örneğin göçmen kuşların ve gece harekete geçen bazı böceklerin Ay’ı yön tayini için kullandıkları kanıtlanmıştır.
Samoa Adaları civarında mrcanlarda yaşayan Palolo’lar sadece Kasım’daki, Ay2ın dördün fazında çiftleşmektedirler. Bu ilginç durum birçok bilim adamını hayrete düşürmüş bir tespittir.
Cisimlerin biyolojik gelgitleri üzerinde araştırmalar yapan ABD Miami Üniversitesi’nden Prof. Dr. Arnold L. Lieber, bu konuda araştırmalarını halen sürdürmektedir. Lieber ve çalışma arkadaşları bitkilerin, hayvanların ve insanların birer mikro kozmos olarak düşünülmesi gerektiğini ve her birinin neredeyse Dünya ile eşdeğer oranda aynı elementlere sahip olduğunu savunur. Bu bilgi eski öğretilerle de son derece uyumludur. Zaten eskiler, insanın kozmosun bir yansıması olduğuna inanırlardı.
Başka Amerikalı bilim adamları ayrıca, beyin fonksiyonlarıın küçük elektrik akımları ile meydana geldiğini ve dışardan gelen elektromanyetik çekim güçlerinin, bu akımlarda dalgalanmalara sebep olabileceğini, bu sebeple migren, sinirlilik ve gerginlik gibi bazı bedensel sorunların ortaya çıkabileceğini de ileri sürmektedirler.
İstiridyelerle yapılan deneyler de saşırtıcı sonuçlar ortaya koymuştur. İstiridyeler her gece Ay tepe noktasına geldiğinde yani denizde taşmanın olduğu anda kabuklarını açarlar. Bilim adamları belirli bir miktarda istiridyeyi yüzlerce kilometre uzaktaki bir laboratuarda deniz suyu ile dolu bir tanka yerleştirip hareketlerini incelemişler. Tanktakisuda bir gelgit olayı gözlenmediği halde, istiridyeler taktaki ilk günlerinde kabuklarını, asıl bölgelerindeki aykonumuna göre açmışlar. Ancak bir süre geçince istiridyelerin zamanlamaları değişmiş; Ay, laboratuarın bulunduğu bölgede tepe noktasına gelince kabuklarını açmaya başlamışlar. Bu da istiridyelerin Ay’ın çekiminden etkilendiklerini düşündürmektedir. Bu etkileşimin tüm organizmalar için olması mümkündür.”
Yukarıdaki bilgiler Yurda Hal’in “Ay Taktikleri” isimli kitabından alıntı. 2 hafta önceydi sanırım aldım, o zamandan beri okuyorum, inceliyorum. Tam da Mihri Hoca aysal döngülerle ilgili yazınca ben de ufak bir katkı yapayım, kitabı sizlerle paylaşayım istedim. Kitapta, Ay fazlarının dünyamız üzerindeki etkileri, Ay’ın 4 elementle (Ateş, Hava, Su, Toprak) ve burçların nitelikleri ile olan ilişkilerinden, Ay’ın her burçtan geçerken günlük hayatımızın çeşitli alanlarında yarattığı etkilerden,bahsediliyor. Ve de bana çok ilginç gelen bir bölümde de, Ay 12 burçta dolaşırken, içinde bulunduğu burca göre etkilediği beden bölgeleri ve bunlara iyi gelen besinler de anlatılıyor. Kitabın sonunda ise ayrıntılı bir Ay Takvimi mevcut.