Yoga & Meditasyon

Görme alanımız enerji seviyemizi gösterir

4 Yorum

-

18 Nisan 2009

26 yıl gözlük kullandıktan sonra Pranik Şifa yöntemi ile gözlük kullanmayı bırakmış olan Leo Angart, doğal yoldan net görüş eğitimi vermek üzere geçtiğimiz hafta İstanbul’daydı. Bu ay İnfomag’da Leo Angart’ın bu eğitimiyle ilgili yazdım. Yazımdan bazı ilginç alıntılar;

“Leo Angart, kimsenin gözlük, lens gibi aygıtlara ihtiyacı olduğuna inanmıyor. Ayrıca doğal görme yeteneklerinize tekrar kavuşmanın birden fazla yolu olduğunu söylüyor. “Önemli olan rahatlamayı öğrenmek ve dünyayı olduğu gibi görmek” diyor.
Kendisi, 26 yıl gözlük kullandıktan sonra, ‘Pranik Şifa’ (Pranic Healing) dünyası ile tanışmış. Pranik Şifa yöntemi ile gözlerdeki statik (durağan) enerjiyi normal enerjiye çevirebiliyorsunuz. Bir hafta günde 2 saat bu yöntemi denemiş. Önceleri gözlüksüz öğle saatlerine kadar idare edebiliyormuş. Bir haftanın sonunda ise artık gözlüğe hiç ihtiyaç hissetmemiş ve o gün bugündür de gözlük kullanmıyor.
Angart, Danimarkalı ve 1970’lerin başından beri Hong Kong’da yaşıyor. Çeşitli ülkelerde danışman ve eğitmen olarak Nöro-Lenguistik Programlama, Hipnoz ve Pranik Şifa konularında hizmet sunuyor.

Angart’a göre, gözün şekli ve tansiyonunda oluşan değişiklikler ölçülebilir. Aynı fiziksel yapının, içinde bulunulan ruhsal duruma göre farklı fiziksel bulgular vermesi, bu tür problemlerin çözümünün de zihinsel olduğunu düşündürüyor. Bu araştırmalar bizi yaş ilerledikçe görme kaybının normal olduğu inancını sorgulamaya itiyor. Angart, görmenin zihinsel kısmını şu dört elemanın dengesi olarak değerlendiriyor :

– İmgeleme : Meditasyon / rahatlama
– İnanç : Hayatınızın bir döneminde görmek istemediğiniz ya da size çok aykırı gelen şeyler görmüş olmak, kısıtlayıcı bazı inançların gelişmesine yol açabilir. NLP bu konuda çok etkin ve hızlı yöntemler sunmaktadır.
– Enerji : Pranik Şifa ile görme sisteminizdeki statik (durağan) enerji kısa sürede size canlılık veren bir enerji biçimine dönüşebilir.
– Fiziksel egzersiz : Gözlük taktığınızda göz kaslarınız daha az kullanıldıkları için zayıflar ve Bates (Dr. William Bates) egzersizleri gibi egzersizlerle tekrar güçlendirilmeleri gerekir.

Angart’ın görme konusunda oluşturduğu temel varsayımları şöyle :
1. Görmenin yüzde 90’ı zihinseldir. Gözler sadece duyu organlarıdır. Gerçek görme olayı, beynin arka tarafında, iki görüntünün üst üste düşerek üç boyutlu bir görüntü oluşturmasıyla gerçekleşir.
2. Doğal olanı iyi görmektir. Hepimiz mükemmel görme yeteneği ile doğarız. Görme özürlü doğanlar yüzde 1’in altındadır. Kırsal alanlarda ve doğaya daha yakın yaşayan toplumlarda sağlıklı görme oranı çok yüksektir.
3. Görme öğrenilir. Yeni doğan bebekler önceleri dünyayı bulanık görürler. Görme ilk gelişen duyulardan biridir. Göz ameliyatı geçiren yetişkinler de buna benzer bir deneyim yaşarlar.
4. Görme alanımız enerji seviyemizi gösterir. Dr. Bates doğal görüşün sürekli değiştiğini fark eden ilk bilim adamıydı. Artık herkes yorgunluğun görme üzerindeki olumsuz etkisini biliyor.
5. Görme, bizden kaynaklanır ve bize geri döner. İçsel bir duyu olarak, görmenin metafizik yönü görmemizi etkiler. Jacques Lusseyran (Fransız yazar, filozof, direnişçi) çocukluğunda bir kaza sonucu gözlerini kaybetti. Gözleri tamamen tahrip olmuşken, kazadan kısa bir süre sonra hala görebildiğini farketti. Lusseyran, bandajlar açıldıktan sonra yaşadıklarını ‘And There Was Light’ (‘Ve Işık Vardı’) isimli otobiyografisinde anlatır.
6. Görme, neyin görülüp neyin görülmemesi gerektiğine ilişkin inançları yansıtır. Neyi görmenin uygun olduğu hakkındaki inançlar değiştiğinde, görme bozukluğu da önemli ölçüde iyileşir. Bunlar çoğunlukla, bir nedenle gelişmiş ve bilinç altına yerleşmiş tepkilerden kaynaklanır. Görsel eğitimin bilinçaltı ile uyumlu ilerlemesi sonucu gözler doğal durumlarına geri dönerler.
7. Egzersizle kaslar yenilenir. Gözlük veya lens kullanılması nedeniyle zayıflayan göz kaslarının egzersizle kendilerini yenilemeleri sağlanır. “

ÖZGÜR TURAN’DAN HABERDAR OL,

YENİ YAZILAR, ETKİNLİKLER VE GÜNCELLEMELERLE SENİ HABERDAR EDELİM

ÖZGÜR’Ü BURALARDA TAKİP EDEBİLİRSİN Twitter Instagram